Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖNERİ--ve istek yorumlarınızı bekliyorum
ceyhanakcay
06 Mayıs 2007, 18:43
arkadaşlar ben tel tamiriyle uğraşıyorum formunda support gibi ücretli olsa diyorum ama üye olanlara teknik ve yazılımsal fuull destek sağlansa sallama cevap değil. her türlü yazılımsal ve donanımsal destek sağlansa ve bu üyeler sanki 1 tek iş yerinde çalışıyomuş gibi birbirleriyle ilişkide olsa. her türlü paylaşım üyeler arasında olsa nasıl olur?. önerilerinizi bekliyorum. ilk önce sevgi gsm camiasından
BesTCooL
06 Mayıs 2007, 23:10
abi guzel dusunce ve mantıklı pıyasada bunca kasap varken..
ama nedense bizim GSM sektorunde pek kımsenın yanascagını zannetmem yıne de bılemıyorum
ceyhanakcay
07 Mayıs 2007, 12:15
bu olmuycak bişi değil günde 2 çay parasıyla dönen hiç bir cihaz olmaz donanımsal hiç bir arıza kaçmaz (çünkü şemaların çoğu sevgigsm)zaten yazılımsalda aynı ilkler burda daha ne 1 ver 30 al daha ne olsun . bu sektör bu kadar m.. değildir heralde
BesTCooL
07 Mayıs 2007, 15:07
abim sen bazı seylerin farkında olan birisin ve senın gıbı bazı arkadaslar var ama cogu vermeden almak ıstıyor...
bybuki
07 Mayıs 2007, 15:23
ben taaa bastan beri diyorum bu forum olayları yayıldıkca işlerin azalacagına daha dünkü bu işe yeni başlayanlar sana ahkam bile kesiyorlar ben ondan daha iyiyim diye senelerdir bu işle ugraşıyorum forumlara her zaman karşı cıkmışımdır artık kullanıcılar bile evinde yazılım hatta tamir etmeye calışanlar bile cıkıyor bunun örneklerini hepimiz görmekteyiz artık işin ucu kactı sonucta bu pastanın büyük bölümünü yazılımcılar yiyor artık kırıntılarınıda bizler oda işte iyi tamirciysen baskaların yapamadıklarını yaparsan anca oyle ekmek yiyebiliyorsun artık bundan sonra ne yaparsak boş herhalde başka işlere yönelmenin zamanı geldi gibime geliyor bu yaz sonuna kadar böyle giderse iş kepenekleri kapıyacagız gibime geliyor
BesTCooL
07 Mayıs 2007, 15:30
onceden musterı sormadan verıyorsdu cıhazı sımdı onlar da uyandı dukkan dukkan gezıyor.. Bazı paylasımlar saklı olacak herkes goremeyecek ceyhan abi de onu demek ıstıyor ısı bılenlerle paylasalım onelı bılgılerı dıyor bı nevı sapla saman ayrılsın demek ıstıyor
BesTCooL
07 Mayıs 2007, 15:32
evde rsd kuran flash atmaya kalkıyor
bybuki
07 Mayıs 2007, 15:38
müşteri dükkan dükkan gezmesinin sebebi artık kime güvenecegini onlar dahi bilmiyor bunun standart bir fiyatı yok 5 liralık bir işi 45-50 ytl cekenler bile oluyor sen hakkından fazlasını istersen müşteri dükkan dükkan geziyor artık
sen bu işi bilenler arasında yapılsın diyorsun ama baska forumlarda buna ayak uydurması gerekiyor üye toplamak için birbirine afadersiniz ama bok atanlar bile oluyor kime güvenecegin sen bile bilmiyorsun arkanı dönsen ne demek istedigimi anlamışınızdır bütün forumlar bir karar alıp birleşecenki işe yeni başlayan veya üyelerle itibartını kesmen lazım
ceyhanakcay
07 Mayıs 2007, 15:42
zararın neresinden dönersek kardır.almadan vermek allaha mahsustur.bu sektör bitmez ama dediğimiz gibi sapla saman ayrılmalı. 1 şişe tiner sıcak hava ile tornavida ile tamirciler çoğaldı. biz bu işi para kazanmak için yapıyorsak en iyi şekilde örgütlenmemiz ve birlik olmamız lazım bu benim görüşüm. ve bunun bence en iyi çözümü sevgi gsm altında birleşmek .formlara bakın allah için yeni 1 tel çıkmış hemen sor şu arızası var . usta şema hazırlasın sen site site dağıt ve ustayım de. günahtır. bu benim kanaatim
bybuki
07 Mayıs 2007, 15:51
şimdi ustam dediklerine aynen katılıyorum örgütlenmek lazım daha öncede baska forumlarda denemeye kalktı ama sonuc aldıklarını göremedim zaten adam yeni başlamış işe birşey diyor cihazın sebekesi yok diyor verilen cevaplar aynı cpu yok uem flash ısı tut pass gec gibilerinde gencen bir telefon gelmişti sebeke yok cihazın anasını aglatmışlar basmışlar ısıyı 900 mhz bölümünde transistor yok ısıdan belki ucmuştur parca once bakmıyacaktım büyütecle baktıgımda parcaı göremedim taktım cihazın sebekesi geldi suna örnek verdim şemedan anlamayıpda verilen cevaplara ustyaım diye gecinenlere örnek verdim örgütlenmek şart ama tüm forumlarda bu iş için gecerli yok sen yapıpta onlar yapmazsa bu işin anlamı yok senden ogrendiklerini zaten orada verecekler....
ceyhanakcay
07 Mayıs 2007, 15:55
onun için ücretli olması lazım ben parayı verdim de öğrendim diye aldığı bilgiyi ulu orta dağıtmaz. şimdi kes yapıştırla ustalar çok. site site gezip ustayım dienler. ücretli olursa onu pek yapmaya canları istemez. bence ve kalitede artar gibi geliyo.
bybuki
07 Mayıs 2007, 16:28
ücretli oldumu insanlar elbette bilgilerini herkesle paylaşmak istemezler 98den beri bu işle ugraşmaktayım program işine ilk başlayanlardanım cok kişiye program satmışımdır ne firmalara daha 5.28 versiyonların daha o zamanlar içini acıpta unlock nasıl yapıldıgını 100 dolar gibi rakamlara ogretirken adam o bilgiyi kimseye soylemezdiki sadece ben yapayım diye tempred warning gibi olayları parayla ögrenen kişiler bildiklerini paylaşmazdı ama bu forum olaylarını kaldıracaksın senin dedigin o zaman olur işte
ceyhanakcay
07 Mayıs 2007, 16:45
işte onun için bir yerden başlamak lazım herkes şikayetci ama 1 adım atan yok bence ilklerin adresi sevgigsm olsun.ve buda diğerlerine örnek olur .
BesTCooL
09 Mayıs 2007, 02:44
o zaman bır kac kısının daha fikrini alalım ve forumu ucretlıye cevırelım maksat gelir degil cıta yukseltmek ve pıyasada bulunmayanları paylasmak, gerekırse gorev dagılımı yaparız.. Artık yenı GSM ciler konusuyor eskı ustalardan ız yok herkes sogumus is cocuk oyuncagı olmus
keskinm55
09 Mayıs 2007, 03:00
geceleri sabahlıyor sabahta ıse gıdıyoruz yerı gelıyor ama baskası yatıyor kalkıyor fortma bakıyor sıp sak ısı cozuluyor ekmegı ekmekcıler yesın bu konuda elımden geleccvek herseyı ehr zaman yaparım
ceyhanakcay
09 Mayıs 2007, 12:45
bu site gsm sektörüne gönül vermiş bu işi gerçekten bilen ve gerçekten öğrenmek için çaba sarfedenlerin sitesi olsun yani 1 okul gibi ama bir ücret olursa öğrendiğinin kıymetini bilir. bilmediği konuları sorup öğrenir ve kendimizi geliştiririz bilinçli bi şekilde geliştiririz kendimizi müşteri tellerini deneme tahtası yapmayız.ve bestcool ustamızda yazılımda uzak destek dahil her konuda yardımcı olur
ceyhanakcay
10 Mayıs 2007, 20:58
herkes şikayetci ama hiç kimse yanaşmıyo ben çözemedim bu işi
BesTCooL
10 Mayıs 2007, 22:10
herkesin azı laf yapar abi
icraata geldı mı işler degisir
ceyhanakcay
10 Mayıs 2007, 22:19
usta bu işi gerçekten gönül vermiş bu işten rızkını kazanacak insanlar olması lazım . ve bu maddi ve manevi özveri gerektiri. eskiler güzel söylemiş . hazıra dağ dayanmaz. emeksiz yemek olmaz . almadan vermek allaha mahsuz.
cep tamir sektöründe ise beleş sirke baldan tatlıdır hikayesi salla. böle gitmez abi. öğrenmenin yaşı yok.
ben telleri bedava tamir yapmıyom 1 ücret alıyom . bilmediğim bişi geldimi kaçan benim rızkım oluyo onun için bu iş benim için önemli çoluk çocuğumun rızkı . .bedavaya rızk insanı maf eder. bu benim düşüncem
ersan_
10 Mayıs 2007, 23:05
abilerim haklısınız size katılıyorumm.bana uyarrr.düşünceler güzelde uygulama olacak mı bakalımm....dediğiniz gibi çoğu şema sevgi gsm in zaten.piyasada herkes tamire başlayalım işte forumlar var çok kolay vs vs diyo.gelen cihazlara bakıyorumda çok kötü.adamlar açıyo komple ısıdan geçiriyor boll reçineli.olmadı tık hemen kapat iade et.dehşet tamirciler var :DD
turkcellgsm
10 Mayıs 2007, 23:12
;D ;D ;D
ustalar yürümez bu iş çünkü internet herkese açık öyle yada böyle bilgiye ulaşmak zor değil
sen söylemezsen başkası söyler :D
BesTCooL
10 Mayıs 2007, 23:15
internet her yerde olabilir ama tecrübe internette zannedıyorum yoktur ;)
evet su andan itibaren uyelerin goremedigi sadece ucretli ozel uyelein gorebildigi BOLUM acılmıstır hayırlısı olsun ilk uyeız de ceyhan abidir..
İlk konuyu guzel bir bombayla yapalım artık bu arada ucret olayı sadece bu ıse gercekten cııdı yapanlar yazın telfoculuk kısın komur satanlar ıcın degil bunları ayırmak amacımız alacagımız para cerez parası bıle olmayacak özel uyelrın nickinin altinda uye grubu yazacak
Supportda da buna paralel degisimler olacak tabi ki
resimdeki gibi
ceyhanakcay
10 Mayıs 2007, 23:20
ustalar yürümez bu iş çünkü internet herkese açık öyle yada böyle bilgiye ulaşmak zor değil
sen söylemezsen başkası söyler
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
vakit nakittir herkes bilgiye ulaşır ama doğru bilgiye en seri şekilde sevgide bundan sonra.
bilgegsm
10 Mayıs 2007, 23:24
internet her yerde olabilir ama tecrübe internette zannedıyorum yoktur ;)
evet su andan itibaren uyelerin goremedigi sadece ucretli ozel uyelein gorebildigi BOLUM acılmıstır hayırlısı olsun ilk uyeız de ceyhan abidir..
İlk konuyu guzel bir bombayla yapalım artık bu arada ucret olayı sadece bu ıse gercekten cııdı yapanlar yazın telfoculuk kısın komur satanlar ıcın degil bunları ayırmak amacımız alacagımız para cerez parası bıle olmayacak özel uyelrın nickinin altinda uye grubu yazacak
Supportda da buna paralel degisimler olacak tabi ki
resimdeki gibi
BesTCooL
10 Mayıs 2007, 23:25
bir uye daha gelmis sessiz sessiz :) murat abi bilgegsm
ersan_
10 Mayıs 2007, 23:26
en azından bu forumda kimse dışarıya bilgi sızdırmaz sevgi gsm her zaamn diğerlerinden farklı.diğerlerinden ii.buda yeter ve belki ilerleyen zamanlarda diğerleride sevgi gsm i örnek alır!!!
**DEHA**
11 Mayıs 2007, 10:41
arkadaşlar bu işin tek çözümü var oda..bu sektörde yani tamir sektöründe çalışanlar ve çalışmayanlar olarak ayrılmazsa..burda çözüm üretemeyiz...sağlıklıda olmaz...arkadaşın dediği gibi..bilgiyi ustalardan toplayıp.hiç uygulama yapmamış ama sanki yapmış gibi anlatan insanlar var...formlar bunları ayıklamadan düzelmez..bance.....
yoksam öneri süpeer..tam destek..
herkese kolaylıklar dilerim....
sevgigsm
11 Mayıs 2007, 11:26
maalesef bu olay buyuk yaradır gsm camiasında
bizler balıkları tutup ihtiyacı olanlara verdikçe
onlarda bunu fırsat bilip 1 lira dahi harcamadan
ezbercilikle iş uretmeye çalışmaktadırlar..
buda kasaplıgın yayılmasının baş nedenidir.
Ama aksi yani bu işten ekmegini çıkarmak isteyen ustaların
aralarında paylaşımları veya ucretli olması gereken yarların
paylaşımları bizlere çok artılar getirmekle beraber
müşterilerede guven saglamaktadır..
Bilgi çoklugu ve ihtiyac duyulan cihaz veya sema
ustalarımızda ne kadar çok olursa
o kadar iş mukemmel çıkmaya başlayacaktır
buda o ustanın isim yapamasını
bunun ardındanda müşterilerin guvenini ve verdiği fiyatların sorun olmaması anlamına gelecektır.
kısaca benim düşüncen gsm işinde harcama yapmayan
bırakalım kasap kalsın
yada harcamayı ogrenip paylaşmayı destur edinsin
Ucret konusuna %100 katılıyorum
arcade
11 Mayıs 2007, 15:26
inşallah olur ama bende bu konuya çok sıcak bakmıyorum.
artık dışardaki tamirden anlamayan şahısların hepsinde box var box fiyatları da bu şekilde ucuzladıkça bunun ne çaresi nede önlemi var
BesTCooL
11 Mayıs 2007, 15:28
aytac 100 kısıde box var samımı soyluyorum 10 kisi tamamıyla kullanabılıyor bakma sen orda burda yzaılanlara 1 e1 sahitim alınan boxların 100 de 20 si fuzuli alınanlar...
BesTCooL
11 Mayıs 2007, 15:32
ve ozel bolumdekı uyelere box lazımsa ucuzu log lazımsa ucuz yollu verılcek berbaer kalkınacagız ya baska alternatifi kalmadı bu ısın
2 ci forumu accaz o zaman
elektron@t
11 Mayıs 2007, 16:21
bu benim düşüncemdir....... ;D
forumu paralı yapmak veya yapmamak fark etmez sağolasın önüne gelen site acmış yok efendim benim sitem daha kalabalık yok her şey benim sitede var gibi tiripler ben şahsen bıktım..
fikire gelince foruma yazmak güzel ama peki neden bu foruma önüne gelen üye olabiliyor .....
hadi gelin referans bölümü oluşturalım ve kendi bildiğimiz ustaları bu işle ugraşan ve emeğe saygı gösterenleri kabul edelim geri beleşcileride foruma kabul etmeyelim ne dersiniz ...
yeni üye olacak bir arkadaşta admin tarafından referans bölümüne konsun onu tanıyan ustalıgına güvenen arkadaşlarda onay versin ve böylece ancak siteye giriş yapabilsin daha uygun olmaz mı.............
ceyhanakcay
11 Mayıs 2007, 16:32
hocam ücretli olmasındaki amaç zaten bu . işi gerçekten benimsemiş fakat eksikleri var öğrenmek istiyo ve hiç bir özveriden kaçınmıyosa ok. gelgeçse zaten ücretini bahane edip üye olmaz. çünkü emeksiz araştırmadan günü kurtarmaya çalışacak o ona alışmış.
çok kalabalık olması hiç önemli değil bence .
merkeza
15 Mayıs 2007, 18:54
[/quote]
bu benim düşüncemdir....... ;D
forumu paralı yapmak veya yapmamak fark etmez sağolasın önüne gelen site acmış yok efendim benim sitem daha kalabalık yok her şey benim sitede var gibi tiripler ben şahsen bıktım..
fikire gelince foruma yazmak güzel ama peki neden bu foruma önüne gelen üye olabiliyor .....
hadi gelin referans bölümü oluşturalım ve kendi bildiğimiz ustaları bu işle ugraşan ve emeğe saygı gösterenleri kabul edelim geri beleşcileride foruma kabul etmeyelim ne dersiniz ...
yeni üye olacak bir arkadaşta admin tarafından referans bölümüne konsun onu tanıyan ustalıgına güvenen arkadaşlarda onay versin ve böylece ancak siteye giriş yapabilsin daha uygun olmaz mı.............
ustama katılıyorum
toprak
12 Eylül 2007, 16:49
arkadaşlar bence güzel bi uygulama olur buna şahsım adına tam destek verrim
nedenine gelince de formda bi arkadaşın dediği gibi zirzobun biri çıkar yani dunku
çocuğun biri elline havya bile tutmamıştır ne yin ne olduğunu bile bilemez herkese ahkem keser
bi taraftan sallar elbet te herkesbir birine yardım cı olsun zaten amaç bu sitede ne ? öle değilmi .
herkese kolay gelsin
vBulletin v4.1.10, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.