PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BB5 lerde dikkat ERASE OLAYI

BesTCooL
29 Haziran 2007, 18:01
Artık alısılmıs her arızada ERASE yap flash at denıyor ondan sonra bir cok konu acılıyor, cıhazımın imei gitti cihaz sınırlama kodu ıstıyor gibi BB5 cihazlarda erase atarken on hazırlıgı yapın cunku erase yaptıktan sonra ASK rpl dahı yapılsa cıhazın sebeke bulmama ıhtımalı var......

startelekom
01 Haziran 2008, 02:36
evet usta aynen

vlk200
21 Kasım 2008, 13:38
nedir usta bu ön hazırlık dediğiniz. bilmeyen arkadaşlarımız için ve benim için açıklarmısın:)

startelekom
21 Kasım 2008, 13:56
yani benim anladıgım cihazın çalışıyosa düşük versionsa veya versionunu bilmeden atıyosan dovrangeyi işaretle eger biliyosan üst versionu at crt 308 crt bkb yi işaretle yoksa imein uçabilir uçmasın diyosan hep üst version atacaksın üst version attıgını biliyosan dovrangei işaretlemene gerek yok benim anladıgım bu kardeş

turkcellgsm
21 Kasım 2008, 14:53
nedir usta bu ön hazırlık dediğiniz. bilmeyen arkadaşlarımız için ve benim için açıklarmısın:)

cihazdan alabildiin kadar yedek al yani

1-rpl
2-pm 308
3-full pm

dikkatimi çeken birşey daha oldu alabilirseniz yedekleri mtbox la alın daha sağlam alıyor ^-^

vlk200
21 Kasım 2008, 15:10
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: NONE
PPM Flash file: NONE
CNT Flash file: NONE
APE Variant file: NONE
Switching to serial...
Powering the phone...
Reading...
Failed! Aborting! IMEI

bunun meali nedir usta.. nerde yanlış yaptık. cihaza flash attık arka lensi kaydırınca kamera moduna geçiyor ama temanın deseninden başka bişey gzükmüyo. birdaha attım flaşı.. dead mod dedi. ydeği var elimde crt tool da dosyayı seçiyorum
JAF DCT3/DCTL LOADERS DIR: C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash3\
USB Cable Driver version: 7.0.2.0
Changing mode...Done!
Can't decode RPL File...
bunu diyor .. neyapmalıyım.. erasemi?

startelekom
21 Kasım 2008, 16:11
usta sen yenisin herhalde flas attıgın hangi telefon jafta atmışsın herhal mcu pm ppm leri kendin seç yüksek versionu seç manuel flash dovrange başka bi yere tıklama flash de sonunda hata işlem iptali imei görürsen c program files nokia program data ya imeini almıştır bak aldı ise rpl almak gerekir anlıyan bi arkadaşına götürmeni tavsiye ederim imein geri gelir bundan ötesi beni aşar saygılar

vlk200
21 Kasım 2008, 16:21
cihaz n70 usta.. yeni derken program olayına yeni girdim, daha önceden girmediğim için pişmanım:( öğreniyoruz sayenizde saolun

startelekom
21 Kasım 2008, 17:44
program işi başlı basına bi dert dtc 3 dtc 4 bb5 hepsi farklı bunu bu şekil çok zor ögrenirsin eger ögrenmek istiyosan bana msn ile ulaş bende egitim aldım ustamın nosunu verim temasa geç dilaver_100@hotmail.com hayırlı işler

startelekom
21 Kasım 2008, 17:48
cihaz n70 usta.. yeni derken program olayına yeni girdim, daha önceden girmediğim için pişmanım:( öğreniyoruz sayenizde saolun
yalnış yazdım dilaver_100@hotmail.com

ermetinx
21 Kasım 2008, 19:38
teşekkürler üstad.varol.