Orijinalini görmek için tıklayınız : u600 touchkey flash sonrasi tus problemleri
BySimlockcu
04 Ekim 2007, 00:54
flashtan sonra ust iki sensorlu tusun basmama problemleri icin kullanilir
*#9998*86824#
*#0206*8376263#
ingilizce detayli aciklama
Download(flash it) last software version (recomended ver of U600**GD4~)
Then input keystring(enter) *#9998*86824# to download firmware of
touch
key from main binary newly downloaded to IC ROM of
touch
key.(The time
required will take nearly 20 seconds) if succesfull,you can see message "TOUCHKEY DOWNLOAD COMPLETE"
Then Power ON/OFF(Reboot)When upgrade completed.
Then check download success, enter *#0206*8376263# and confirm
touch
ver:1.3
turgutönal
09 Ekim 2007, 17:38
ellerine sağlık
toprak
03 Aralık 2007, 16:14
sağol
b55can
22 Eylül 2008, 07:44
Arkadaşlar böyle bir sorun benim cihazımda yeni oluştu ve 2 gündür telefonun üst dokunmatik tuşları çalışmıyor söyleki dokunmatik tuşlara basıyorum,hatta bastıgım andaki ışık sönmeside(tuşa basıldığı anda saniyelik yanma) oluyor,yani cihaz tuşa basıldığını anlıyor sanırım ya da en azından ben bu ışıktan bunu anlıyorum
Fakat tuşlar etki etmiyor yani ne kadar bassamda bir türlü okeylemiyor
Altadaki rakamlarda,açma kapamada yandaki tuşlarda hiç bir sorun yok hepsi aktif
hard reset ve ardından yukarıdaki işlemi yaptım ve ''TOUCHKEY DOWNLOAD COMPLETE'' yazını gördüm ardından açıp kapatdım ve versiyona baktım ordada ''ver:1.3'' yazıyodu ama tuşları bir türlü çalışmadı
Sizce sorun yazılımsalmıdır yoksa parçadan kaynaklımıdır
Telefona flash atmayı bilmiyorum zaten bunun için cihazımda yok,telefonculara pek güvenmediğimden(iyilerine lafım yok) önce size danışmak istedim neden olmuş olabilir
Yardımlarınızı bekliyorum,saygılar
b55can
22 Eylül 2008, 21:07
Arkadaşlar bilen,yardım edecek kimse yok mu?
BesTCooL
23 Eylül 2008, 02:42
usta cihaz da sıvı temas olabilir mi?
Bu tür cihazlarda yazılım problemi de olabilir veya ekranla board arasında iletisimi sağlayan film de arızalı olabilir..
b55can
23 Eylül 2008, 18:39
ürün hiç bir şekilde sıvı teması olmadı,dediğiniz ekranla bord arasındaki filmden olabilir,ama dokunmatik tuşa basınca ışığı yanıp sönüyo yani basıldığını anlıyorsunuz ama malesef işlemi gerçekleştirmiyor,ilk başta takılıyodu geç giriyodu şimdi iyice gitti programsal ya da o filmden oldugunu ben anlayabilirmiyim?
bu filmdense kendim değişirim daha önce açtım cihazı ve bir film değiştirme olayım olmuştu,onda da u600 ün klasik problemi olan kapak sallanmasın diye arkasına kağıt bantlamıştım ve oda filmi yırtmıştı onu değişmiştim,yan sanayi almıştım iki gün dayanmıştı sonra orjinal alıp onla değişmiştim
bu dediğiniz film ne kadardır ve tam adı nedir acaba? yine ben değişebilirimde,saygılar
BesTCooL
23 Eylül 2008, 23:07
U600 film tam adı bu :) ısıkların yanması filmin saglam olduguna işaret etmez
b55can
24 Eylül 2008, 00:30
fiyat nedir peki bilginiz var mı? adıda u600 film olması baya ilginç daha spesifik bi isim bekliyodum örn tuş filmi ekran board filmi gibi vs vs
BesTCooL
24 Eylül 2008, 01:06
fiyat nedir peki bilginiz var mı? adıda u600 film olması baya ilginç daha spesifik bi isim bekliyodum örn tuş filmi ekran board filmi gibi vs vs
u600 flex normalde de sen u600 film diye iste usta zamanında bilgisayarcı arkadşlara blueetoh va rmı dıyınce o ne dıyorlardı..
BERKAN_G
07 Ekim 2008, 17:23
Arkadaşlar böyle bir sorun benim cihazımda yeni oluştu ve 2 gündür telefonun üst dokunmatik tuşları çalışmıyor söyleki dokunmatik tuşlara basıyorum,hatta bastıgım andaki ışık sönmeside(tuşa basıldığı anda saniyelik yanma) oluyor,yani cihaz tuşa basıldığını anlıyor sanırım ya da en azından ben bu ışıktan bunu anlıyorum
Fakat tuşlar etki etmiyor yani ne kadar bassamda bir türlü okeylemiyor
Altadaki rakamlarda,açma kapamada yandaki tuşlarda hiç bir sorun yok hepsi aktif
hard reset ve ardından yukarıdaki işlemi yaptım ve ''TOUCHKEY DOWNLOAD COMPLETE'' yazını gördüm ardından açıp kapatdım ve versiyona baktım ordada ''ver:1.3'' yazıyodu ama tuşları bir türlü çalışmadı
Sizce sorun yazılımsalmıdır yoksa parçadan kaynaklımıdır
Telefona flash atmayı bilmiyorum zaten bunun için cihazımda yok,telefonculara pek güvenmediğimden(iyilerine lafım yok) önce size danışmak istedim neden olmuş olabilir
Yardımlarınızı bekliyorum,saygılar
b55can
Sağolsun daha önceden bi abimiz belirtmiş.Cevaplara baktım fakat pek de açıklayıp yardım eden birisi olmamış.
Aynı sorun bende de var arkadaşlar.Touchkey kısmı çalışmıyor.Ancak diğer alt kısım çalışıyor.1-2-3-4... *-# tuşlarıda dahil olmak üzere hiçbirinde bir problem yok.Sadece üst dokunmatik kısım işlemiyor.
Aynı şekil dokunduğumda tuşa, bunu hissediyor.Işık yanıp sönüyor ama işlemi algılamıyor.Yes tuşuna bastığımda işlemiyor.Yön tuşlarına bastığımda da aynı sorun geçerli.
Yardımcı olabilecek bir arkadaş yokmu.Lütfen... Telefon yurt dışından gelmişti.Burada garantiye götürebileceğim bir yer yok.
Aynı türde bir sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa; maliyeti vs. ne kadar.Flash mı atılması gerekiyor.Yazılımdan mı yoksa donanımdan mı kaynaklanan bir sorun.Tam olarak bana bir bilgi verebilirmi.Şimdi her telefoncuyada götürmek istemiyorum açıkcası.Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
BesTCooL
07 Ekim 2008, 18:13
U600-U700 touch key arızası
3 sorundan oluyor
Film
Bord
Yazılım
Yazılım denedik düzelmedi
Film denedik düzelmedi
Üst bord denedik düzelmedi o zaman bordda sorun vardır cihaza bakmak lazım..
BERKAN_G
07 Ekim 2008, 23:22
flashtan sonra ust iki sensorlu tusun basmama problemleri icin kullanilir
*#9998*86824#
*#0206*8376263#
ingilizce detayli aciklama
Download(flash it) last software version (recomended ver of U600**GD4~)
Then input keystring(enter) *#9998*86824# to download firmware of
touch
key from main binary newly downloaded to IC ROM of
touch
key.(The time
required will take nearly 20 seconds) if succesfull,you can see message "TOUCHKEY DOWNLOAD COMPLETE"
Then Power ON/OFF(Reboot)When upgrade completed.
Then check download success, enter *#0206*8376263# and confirm
touch
ver:1.3
Anlıyorum... Sorun sanırım yine bir telefoncuya götürmeden düzelecek gibi değil.
Ama birşey belirtiyim.Bu arkadaşımızın yukarıdaki belirttiği yazıda vermiş olduğu bir kaç numara var.
Özellikle ilk numarada girdikten sonra 20 sn bekleyin demiş ben 10 dk bekledim ama telefonda birşey olduğu yok.Donup kalıyor.Hiçbir tuş etki etmiyor.Mecbur batarya çıkarıp takıyorum.
2. verdiği numarayı da denedim.Arkadaşın belirttiğine göre touch key 1.3 ver. diye birşey belirtmesi grekiyormuş.Ama benim telefonda böyle birşey çıkmadı.
Touch key yazan yerin karşısında 1.3 ver. değil 0.ff yazıyor.Sanırım kapalı anlamında "off" demek istiyor.
Bunu belirtmemdeki sebep belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda vardır.Bu yüzden paylaşmak istedim.Eğer bu tür sorunla karşılaşıp da hallede bilen bir arkadaşımız varsa bizide aydınlatırsa çok iyi olur.
Şimdiden teşekkürler....
erdeniz01
06 Aralık 2009, 22:39
u600 u600b bord birbirine geçirince yada yazılımı atınca u600b olan cıhazın dokunmatiği basmaz of gözükür bu tür problemi 15 dakıkalık bir işlemle hallediyorum.ulaşmak isteyen ulaşsın ....
jonny0
08 Aralık 2009, 18:15
erdeniz01 kardeş sana nasıl ulasabiliriz benim telefondada aynı problem var üst tuşlar calısmıyor o.ff görünüyor ne yapmam lazım
cihaneran
31 Mart 2010, 01:01
merhaba bendede film sorunu var kamera çalışmıyor,seste bazen gelmemeye başladı acaba filmdenmi eğer öyleyse nasıl değiştirebilirim?
ZuCChiNi
06 Ağustos 2010, 15:08
Aynı mesele bugün bende de başladı.
Ancak normal kullanım esnasında oldu.
Telefona flash vs gibi herhangi bir işlem yapmadım.
Üst kısımdaki hiçbir tuş çalışmamaya başladı.
Kapağı kapatınca çalışıyor ancak açınca çalışmıyor.
Yok mudur çözümü?
vBulletin v4.1.10, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.