PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : N72 çift hat

osmanarici
25 Haziran 2008, 15:45
Elimde bi tane N72 var bu cihaz kart takında resetliyodu format attım cihazın 2 seri numarası da 13579 oldu 1. yi düzelttim fakat 2. yi düzeltemiyorum infinifty de method 3 te yazdım diyo fakat yazmıyo gene aynı başına gelen arkadaş varsa yardımcı olabilir mi
Cihazın verisyonu:
ZL66G_SEL5LANGS_PCB01_GPRS_MT6226_S01.ZL66G_SEL5LA NGS_1_3

BesTCooL
25 Haziran 2008, 16:03
2 seri numarası da gitmez ki sen 2 sine de mi format attın ?

osmanarici
25 Haziran 2008, 18:10
Hayır tekini formatladım 2 tane idi bu cihazlar diğerinde 1. seri no gitti 2 ye bişe olmadı 1. yi düzelttim oldu ama bunun versiyonu farklı bunda formatlayınca 2 si birden gidiyo diğerinin flashlarını okutup buna yükledim ama bu sefer cihazın ekran göstermiyo ışık geliyo sadece açılıyo.
Bende biliyorum normalde 1 . flashı formatlayınca 1. seri no bozuluyo fakat bu enteresan 2 si birden siliniyo sanki 2 seri numarası da 1 flashta yazılı gibi.
Cihazın kendi yedek aldığım versiyonunu geri yüklüyorum seri numaraları düzeliyo bu şekilde ikende 2. seri noyu değişmiyo programda okey veriyo fakat telefonu açınca gene eski seri nosu

BesTCooL
25 Haziran 2008, 18:17
senkdei cihaz yeni
tek işlemcili ama çift işlemcili cihazlardandır usta onlara düzeltecek bir program çıkmadı henüz..

osmanarici
26 Haziran 2008, 11:58
Bende öyle tahmin etmiştim saol mustafa kardeş

merkeza
26 Haziran 2008, 13:05
Bende öyle tahmin etmiştim saol mustafa kardeş
o cihazın içini ac ustam spread işlemcide ola bilir onlar tek işlemcili ama çift imeili cihazlardır infiyt ile onu düzetemezsın

ROZAN_21
29 Haziran 2008, 18:45
o cihazın içini ac ustam spread işlemcide ola bilir onlar tek işlemcili ama çift imeili cihazlardır infiyt ile onu düzetemezsın

sonuç ne sizce ustam onu hangi box düzeltir bendede 2 adet var

mirses
29 Haziran 2008, 21:41
sonucu çok basit bu cihazdan 4 tane yaptım sağlam flaşlarıda var elimde,upload edip eklicem.düzeltmek içinde başka bi proya gerek yok infinyt zaten yapıyor Yani N100 mantığı gibi..

ROZAN_21
30 Haziran 2008, 23:28
sonucu çok basit bu cihazdan 4 tane yaptım sağlam flaşlarıda var elimde,upload edip eklicem.düzeltmek içinde başka bi proya gerek yok infinyt zaten yapıyor Yani N100 mantığı gibi..

bekliyoz usta eklemeni

madboy1977
13 Temmuz 2008, 01:35
eweyt ustam vallah telef oldum bende bı yazamadım cakkıdı su 2. cpu ya yardım cı olursanız sewınırım bende madur oldum n100 epromunu attım ama olmadı usta mo3 te yazdım yazıyor ama bırturlu cıhazda gozukmuyor anlamadım gıttı saygılar sımdıden emege saglık 6205 rx tx we 6205 ten tetık verıyorum ama aynı :(

axigenc
13 Temmuz 2008, 15:17
eweyt ustam vallah telef oldum bende bı yazamadım cakkıdı su 2. cpu ya yardım cı olursanız sewınırım bende madur oldum n100 epromunu attım ama olmadı usta mo3 te yazdım yazıyor ama bırturlu cıhazda gozukmuyor anlamadım gıttı saygılar sımdıden emege saglık 6205 rx tx we 6205 ten tetık verıyorum ama aynı :(
tx i rx e rx i de tx e baglayarak denedın mi kımı ters cıkıo yazıldıgından benımde basım t808 lerrden dertte 6 adet var

madboy1977
14 Temmuz 2008, 16:03
sagol ılgıne kardesım ama tetık alıyor cıhaz
almasa yanlıs dıcem ama dogru olmasa tetık alıp yazmaz sanıyorum..programa gırıyo ama cıhaza yazmıyor....

bu arada t808 pın outları 14 - 10 ıkıncı hat
ben rahat br sekılde yapıyorum onu
bı ara aynen bozuldu formattan sonra ugrastım yaptım

sımdıde t828 ve 838 var onları yapamıyorum :( malesef

axigenc
14 Temmuz 2008, 22:37
14 ve 10 da tx hangısı rx hangısı buldugum sematıklerde hıc bunları yazmıordu sım b yı tetıkleme yapıorum ama olmuyor

osmanarici
27 Kasım 2008, 17:14
mirses flash dosyasını eklemeni bekliyoruz ekleyeceksen ekle eklemeyeceksen burda rüzgar estirip milleti bekletme.Dosyayı ekleyecem diyosun ama hala dosya yok bence senin dosya ekleyeceğin yok..

gsmtknk
27 Kasım 2008, 18:09
arkadaslar cıhazın ıcnı acıyosunuz ıcınde ıkıtane rx 2 tane tx var tabı gnd
hangısıne yazcaksanız kablonuzu baglıyorsunuz rx tx ve gnd ye sonrada eger bırıncıye yazcaksanız normal on/off tan tetıklıyorsunuz 2. ye yazcaksanız on/off b den saseye tetık verıyorsunuz ayrıca cıhaz spd ve ınfınıty le oluyor free yapmak ısteyen arkdaslarında ev ımei programından yapabılırler yapmanıs gereken sadece tetıklerken 2. ye bden tetıkleyceksınız okadar ayrıca fdl sını secerkende dıkkatlı olun 6225 6233 gıbı yanı

gsmtknk
27 Kasım 2008, 18:11
14 ve 10 da tx hangısı rx hangısı buldugum sematıklerde hıc bunları yazmıordu sım b yı tetıkleme yapıorum ama olmuyor

ustam soketten degıl de ıcınden bagla kabloların ucunu ust den free programla yapabılırsın ustde rj45 kablosunda 2 rx 3 tx 8 gnd der arkadaslar butun chına cıhazların free prolarını ust uzerınden kullana bılırısnız saygılar

mirses
28 Kasım 2008, 13:41
mirses flash dosyasını eklemeni bekliyoruz ekleyeceksen ekle eklemeyeceksen burda rüzgar estirip milleti bekletme.Dosyayı ekleyecem diyosun ama hala dosya yok bence senin dosya ekleyeceğin yok..

ustacım bu kadar kızmanın ne gereği var. beni çoğumuz tanıyor. birine irtibata geçip haber ettirsen bu kadar deli dolu konuşmandan iyiydi

mirses
28 Kasım 2008, 13:51
neyse polemiğe girilecek bi yer değil burası. mustafa abime saygım sonsuz. evet gelelim konumuza. arkadaşlar bakın. bu dediğiniz n72 çift işlemcili çift plakalı ve işlemi tiyo gerektiren bir cihaz.
bu cihazda. birinciye format atarsanız ikinci plakada gider. ve bi daha atamazsınız. çünkü ikinci işlemci yani 6205, birinci işlemciye bağlı olarak çalışıyor bu cihazda. flash dosyasını aşağıdaki linkten temin edebilrsiniz.
gelelim en zor ama aynı zamanda en basit kısmına.
verdiğim flashı attıktan sonra iki imeide değişecek. ama sakın format atmayın bi daha arkadaşlar. yoksa yine aynı olur. ikinci plakayı infinityde ikinci pinoutta mod-3ten değişin. cihazı açıp bakın imei yine değişmemiş olacak. önemli olan nokta; iki kart takın. ikincide arama felan yapın. biraz oynadıktan sonra bakacaksınızki attığınız imei kendiliğinden gelmiş olacak.
ben burdayım arkadaşlar. pek giremiyorum sitelere. kusura bakmayın. eğer bir sorun çıkarda bana ulaşmak isterseniz rafi ustama iletebilirsiniz. iyi çalışmalar ustalarım.

flash için aşağıdaki linke tıklayın:
http://rapidshare.com/files/168181061/N72_RM180_FULL_6226_CPU.rar.html

bu modeldeki araştırmalarıma büyük katkıda bulunan şahbettin abime teşekkürler

robinhoo
04 Aralık 2008, 13:49
infinity de bunu nasıl atacaz. hata veriyor

mirses
04 Aralık 2008, 20:51
infinity de bunu nasıl atacaz. hata veriyor
bu flash spiderman box içindir. infi üzeri crackı ile bile atarsın.

turkcellgsm
05 Aralık 2008, 11:50
peki ustalar 6205b yse 2.cpu o zamanda aynı işlem geçerlimi çok denedim ama olmadı

n72 de çok denedim ama olmadı 6205b diyemi acaba ???

bu cihazda. birinciye format atarsanız ikinci plakada gider. ve bi daha atamazsınız. çünkü ikinci işlemci yani 6205, birinci işlemciye bağlı olarak çalışıyor bu cihazda. flash dosyasını aşağıdaki linkten temin edebilrsiniz.
gelelim en zor ama aynı zamanda en basit kısmına.
verdiğim flashı attıktan sonra iki imeide değişecek. ama sakın format atmayın bi daha arkadaşlar. yoksa yine aynı olur. ikinci plakayı infinityde ikinci pinoutta mod-3ten değişin. cihazı açıp bakın imei yine değişmemiş olacak. önemli olan nokta; iki kart takın. ikincide arama felan yapın. biraz oynadıktan sonra bakacaksınızki attığınız imei kendiliğinden gelmiş olacak.

mirses
05 Aralık 2008, 19:49
peki ustalar 6205b yse 2.cpu o zamanda aynı işlem geçerlimi çok denedim ama olmadı

n72 de çok denedim ama olmadı 6205b diyemi acaba ???
birinci cpu ZL66G_SEL5LANGS_PCB01_GPRS_MT6226_S01.ZL66G_SEL5LA NGS_1_3.BIN

olan tüm cihazlar için geçerlidir ustacım???