Orijinalini görmek için tıklayınız : Anycool Z848 Hakkında Yardım
tyrexus
22 Aralık 2008, 18:52
Merhabalar
Bir adet Anycool Z848 telefonum var. Bilgisayara bağlandığında Com Port seçeneği çıkmadığı ve internette ve bu sitede de bulduğum kodların hiç biri işe yaramadığı için internette, özellikle Çin sitelerinde araştırma yaparken bu telefonun klon bir telefon olduğunu ve aslının da CECT C6000 modeli olduğunu öğrendim. Şimdi Sizden yardım ricam şu: :D
Bu telefonda Com Port seçeneğini aktifleştirmek konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
looupss
22 Aralık 2008, 19:11
bluetooth üzerınden yapabılırsın yada kablo taktıgında com port secenegi cıkıyor ıse chına telefonlar ıcın genel olan driver ile tanır com olarak görür
driver ekledım
tyrexus
22 Aralık 2008, 19:27
bluetooth üzerınden yapabılırsın yada kablo taktıgında com port secenegi cıkıyor ıse chına telefonlar ıcın genel olan driver ile tanır com olarak görür
driver ekledım
Teşekkürler
bluetooth ile bağlandığımda da (IVT bluesoleil programı ile) servisler içinde serial port seçeneği aktifleşmiyor.
Ve ilk olarak belirttiğim gibi zaten asıl sorunum Usb bağlantı yaptığımda Com Port seçeneğinin çıkmaması. Başka bir yol önerebilir misiniz?
turkcellgsm
22 Aralık 2008, 23:13
telefonun bluetothy la pc nin veya başka bir cihazın eşleşmemesinin sebeplerinden biriside eşleşmiş olan cihazların fazlalığıdır bir iki tane eşleşmiş cihazdan sil bağlanır her zaman başıma gelen bir olay ;)
tyrexus
22 Aralık 2008, 23:41
Aslında bluetooth ile o anda bilgisayara bağlanan sadece cep telefonu oluyor.
Bilgisayarla telefon arasında bluetooth ile dosya transferi yapılabiliyor, object Push servisini de destekliyor. Sadece Serial Port aktif olmuyor, servislerin içinde de görünmüyor. O nedenle, sanırım eşleşmeme gibi bir durum değil.
tyrexus
23 Aralık 2008, 00:14
Mühendis Moduna girmek için İnternette bulabildiğim tüm Engineer Mode kodlarını (*#3646633#, *#998*878# v.b.) denedim, hiç birine tepki vermiyor telefon. Sadece *#110*01# kodunu girince "Sistem Hatası" diyor. :-X
Telefonum her şeyi ile gayet normal çalışıyor. Ama bazen gerçekten sistem hatası var mı diye merak ediyorum. Siz ne dersiniz?:o
turkcellgsm
23 Aralık 2008, 08:03
fazla kurcalama derim :) engineer mode aldığın zaman yanlış işlemde cihaz susabilir haberin olsun böyle şikayet çok oluyor :rolleyes:
tyrexus
23 Aralık 2008, 12:07
Tabii ki benim tek amacım şu can sıkıcı Com Port olayını halletmek. Eğer mühendis kodundan başka bir yolla yapılabiliyorsa, öğrenmek isterim.:(
Ama sanırım mühendis modunda en büyük tehlike Speed sim başlığı ile bulunuyor.
vBulletin v4.1.10, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.